GHID DE ACCES PENTRU LECTORI / MODERATORI

 

Acest ghid este menit să vă prezinte modalitățile de acces și operare pentru IASI ARRHYTHMIA FORUM 2021 care se va desfăşura ȋn perioada 30 Martie – 4 Aprilie 2021 ȋn format online webinar cu ajutorul platformei ZOOM (www.zoom.us ).

 

INFORMAȚII GENERALE

Nu aveți nevoie de un cont pentru a participa, iar platforma Zoom este compatibilă cu Mac, Windows, Linux, iOS și Android, ceea ce înseamnă că aproape oricine îl poate accesa.

Vă rugăm să vă asigurați că pe perioada evenimentului aveți la dispoziție o legătură de internet bună şi stabilă. Recomandăm utilizarea PC-urilor / laptop-urilor pentru conectarea la eveniment. Conectarea de pe telefoane şi tablete poate conduce la disfuncţionalități ȋn vizualizarea și audiția ȋn bune condiții. Vă rugăm să vă asigurați că microfonul și camera funcționează corect.

 

RECOMANDĂRI GENERALE

Vă recomandăm să:

– intraţi ȋn manifestare cu cel puţin 30-45 de minute ȋnainte de ȋnceperea modulului ȋn care urmează să susţineţi prezentarea, folosind linkul furnizat de organizatori prin invitație Outlook, mail direct sau invitație Zoom;

– susţineţi prezentarea dintr-o incintă cu un grad important de insonorizare pentru a nu transmite zgomote diverse ȋn transmisie;

– vă asiguraţi că bateria / alimentarea cu energie a dispozitivului de pe care urmează să sustineţi prezentarea sunt ȋn stare buna de funcţionare;

– să nu susţineţi prezentarea având o sursă puternică de lumină ȋn spatele dumneavoastră (fereastră sau lumină artificială);

– ȋn cazul apariţiei unor probleme tehnice ȋn susţinerea prezentării, să comunicați cu moderatorul modulului respectiv sau, ȋn măsura ȋn care puteţi acest lucru fără perturbarea transmisiei, cu organizatorii folosind datele de contact de mai jos.

 

 

CONECTARE

Pentru a vă alătura Congresului, faceți clic pe linkul furnizat de organizatori prin invitație Outlook, mail direct sau invitație Zoom – acest link este unic și nu trebuie distribuit. Acest lucru permite organizatorilor și participanților să vă identifice și este baza pe care vă vom elibera un certificat de participare în calitate de lector. Dacă nu găsiți acest link, vă rugăm să ne contactați la  contact@2021.iasi-arrhythmia.ro .

Înainte de a vă conecta la manifestare, deschideți prezentarea PowerPoint pe desktop, NU în modul de prezentare. Închideți toate celelalte ferestre / aplicații, în special programele de e-mail.

Veți fi direcționat către o pagină de internet a Zoom care va porni automat aplicația. Dacă nu aveți aplicația instalată, vă va solicita să confirmați că doriți să o descărcați și să oferiți câteva informații.

Dacă vă conectați înainte de începerea unei zile de Congres, veți vedea un mesaj de așteptare: „Vă rugăm să așteptați ca gazda (organizatorii) să înceapă întâlnirea”. Veți fi autentificat automat odată ce începe webinarul. În acest moment, ați intrat în eveniment ca panelist. Un panelist poate vizualiza și auzi ce se întâmplă în timpul evenimentului și poate interveni oricând. După ce ați intrat în webinar, faceți clic pe „Alăturați-vă cu sunetul computerului” (Join with computer Audio) pentru a conecta difuzorul și microfonul computerului la Zoom. Difuzoarele și microfonul computerului ar trebui să funcționeze acum. 

În colțul din stânga jos al ecranului veți găsi o pictogramă a microfonului și o pictogramă a camerei video. Pentru a asigura un zgomot minim de fundal în timpul manifestării, este recomandat să vă dezactivați microfonul atunci când nu vorbiți. Puteți utiliza pictograma microfon pentru a dezactiva sunetul. Săgeata în sus (^) din dreapta acestuia va deschide un meniu cu diverse setări audio și opțiuni în funcție de computerul folosit de dvs.

Puteți utiliza pictograma camerei video pentru a vă dezactiva camera web. Dând clic pe săgeata în sus (^) din dreapta acesteia, puteți schimba camerele web, accesa setările video Zoom sau puteți selecta un fundal virtual (dacă este activat).

În calitate de lector sau moderator (panelist), veți fi văzut și auzit de toată lumea, cu excepția cazului în care sunteți dezactivat de organizatori.

Participanții la manifestare pot introduce întrebări în fereastra / panoul de întrebări și răspunsuri în timpul prezentării. Puteți vizualiza toate întrebările din secțiunea Întrebări și răspunsuri (Q&A) și puteți răspunde în scris sau în direct după prezentare.

Puteți, de asemenea, folosi mesageria aplicației făcând clic pe pictograma „Chat” din partea dreaptă jos a ecranului. Odată ce panoul de chat se va deschide în partea dreaptă, puteți vizualiza și răspunde la toate chaturile publice. Utilizați cele trei puncte pentru a alege dacă doriți să trimiteți mesaje tuturor participanților la întâlnire sau organizatorilor în mod privat.

 

PARTAJAREA ECRANULUI

Puteţi partaja orice (documente Word, PowerPoint-uri, videoclipuri YouTube etc.) făcând click pe butonul SHARE din partea de jos a ecranului și alegând prezentarea / alt document deja deschis pe desktop.

Când partajați lucruri cu sunet, asigurați-vă că faceți click pe caseta de selectare „Partajare sunet computer”( Share Computer Sound) din partea stângă jos a ferestrei care se deschide când faceți click pe SHARE. Apoi faceți click pe Partajare ecran (Share Screen), dreapta jos. Când începeți să partajați ecranul, comenzile de întâlnire se vor deplasa într-un meniu pe care îl puteți muta cu cursorul. Nu uitati ca ulterior partajarii prezentarii powerpoint, să treceti ȋn modul de prezentare a acesteia. Publicul dvs. vă va putea vedea cursorul și tot ceea ce faceți.

Faceți click pe Stop Share când ați terminat de partajat ecranul (butonul roșu, partea de sus a ferestrei active). Organizatorii au, de asemenea, capacitatea de a dezactiva partajarea ecranului.

Probleme tehnice? Dacă aveți probleme legate de conectare sau operare în ziua evenimentului, vă rugăm să contactați la  contact@2021.iasi-arrhythmia.ro .

ro_RORomanian
en_USEnglish ro_RORomanian